tirsdag den 9. august 2011

Mandag d. 8. august 2011: Afslapning og hygge i Fort Lauderdale

Morgenen bød på sol, varme og blå himmel, så efter morgenmaden steg vi på en "Suntrolley" (en form for sporvogn, der ikke kørrer på spor), der kører i fast rutefart mellem "Las Olas Boulevard" og stranden. Det var en sjov og lidt bumpende tur til den nette sum af 50 cent pr. person.




Stranden ved Fort Lauderdale er i perioden fra marts til oktober, hjemsted for havskildpadder, der om natten kravler på land og lægger deres æg i reder, de graver i sandet. Tidligt hver morgen, afsøger frivillige/trænede personer, så stranden for nygravede reder, hvorefter de afspærrer områderne, så ikke de strandhungrende turister uforvarende kommer til at ødelægge rederne. Det er en hyggelig og sjov tanke, at der nedenunde alt sandet ligger millionvis af skildpaddeæg, der blot venter på at klækkes og forhåbentlig når de fleste nyfødte unger deres mål i vandet, når den tid kommer.




Dette fænomen er også grunden til, at der i samme periode er reduceret, eller slet ingen gadebelysning langs stranden, da skildpaddeungerne ville lade sig forvirre af lygtepælene - de pejler nemlig efter (måne)-lyset over vandet, når de skal finde vej efter de er klækket .

Nå, men i bølgerne kom vi alle - vandet var dejligt og der var både søstrjerner og fisk deri.
Efter et par timer, blev vi dog "lige med et", ramt af et ganske voldsomt uvejr med regn "i stride strømme" og en del blæst - godt vi havde en parasol at søge ly under, mens flere andre badegæster fortsatte badeturen, og atter andre søgte ly under butikkers markiser og sågar nedenunder livredderhusene :-).


Et kort øjeblik blev vi nervøse for at det var "Emily" (den tropiske storm de havde talt om i sidste uge, som gik i sig selv, men tilsyneladende er i gang med at samle sig igen), atter stak sit "grimme fjæs frem", men det viste sig at det "blot" var lidt thunderstorms der kom inde fra "Everglades sumpene", så det var overstået efter et par timer.
Da de regnvåde timer, ikke just indbød til sol- og havbadning, brugte vi istedet tiden på at få lidt frokost og kigge på "skrammel" i souvenirbutikkerne langs strandpromenaden.
Da vejret igen var roligt, kastede alle "drengene" sig atter i havet, mens moderen betragtede "livet omkring sig" fra en strategisk placeret liggestol på stranden - nice.
Sidst på eftermiddagen, fik vi det underligtste syn at se; en næsten nøgen mand - kun iført løbesko, solbriller og en "g-strengstrusse med vaskebjørnehale", kom løbende langs strandpromenaden!!
Nå, men efterfølgende mens vi ventede på "Suntrolleyen", der skulle fragte os tilbage til hotellet, kom den selvsamme "nøgne" mand tilbage til sine veninder, der sad på en fortovscafé. Gad vide om de havde et væddemål gående med "manden", da han nu kom over til vores side af vejen, hvor palmerne står, tog sko og strømper af og forsøgte at bestige en palme, efter at have "dyppet" tæerne i sandet!!! - Missionen var naturligvis dømt til at mislykkes, men om ikke andet var der underholdning for alle de forbipasserende - hvilket fjolset lod til at nyde.



Det mest vanvittige scenarie udspillede sig dog, da han pludselig tog sin vaskebjørnehale og tog den op til øret - det viste sig at "halen" var en holder/lomme til mobiltelefonen - og, ja behøver vi sige mere - vi var stumme af forbløffelse og lettere flade af grin bagefter.
Da vi kom tilbage til hotellet, ville drengene bade i poolen, mens moderen fik flyttet alle vores ting til et andet værelse på 12. sal. Det var stadig ikke lykkedes de "kompetente" håndværkere at reparere eller udskifte håndtag og lås til baeværelset, så de ville ikke være bekendt at vi skulle bo der mere.
Til gengæld "for ulejligheden", fik vi dem til at sponserere morgenmad de næste to dage - dejligt.

Vi kørte til "Hollywood, Florida" for at spise sen aftensmad på "Hard Rock" - den 6. og sidste af disse caféer på denne rejse. Maden var som altid god og rigelig, og indretning og stemning i top.
I morgen bliver vores sidste dag på ferien, så vi er i færd med at overveje hvad den skal bruges til, udover der naturligvis skal pakkes til hjemrejsen - hvilket i sig selv kan blive en større udfordring pga. vægtgrænserne for bagagen.




Ingen kommentarer: